2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Gera žinia anykštėnams


Nors per pastaruosius keletą šios valdančiosios koalicijos darbo  metų Anykščiai daugelyje sričių sparčiai žengia į priekį, deja, kaip ir visos šalies savivaldybės, turime ir problemų: senstančią visuomenę, prastą demografinę situaciją, nemažą nedarbo lygį ir, žinoma, nuo vienos kuro rūšies priklausančią brangią šilumą.

Šiandieną galiu su anykštėnais pasidalinti gera žinia – 2014/2015 metų šildymo sezoną sezoną šiluma Anykščiuose tikrai bus pigesnė, nes:

1.      Vyriausybei tęsiant dujų terminalo statybas, Rusijos dujų bendrovė „Gazprom“ sumažino dujų kainą. AB „Lietuvos dujų‘ kaino buitiniams vartotojams kintamoji dalis 2014 metų antrą pusmetį palyginus su pirmu pusmečiu mažėja:

-vartotojams iki 500 kub.m – nuo 2,67 iki 2,28 lt/kub.m (14,6 proc.);

-vartotojams 500-20 000 kub.m – nuo 1,87 iki 1,45 lt/kub.m (22,8 proc.);

-vartotojams naudojantiems per 20 000 kub.m – nuo 1,84 iki 1,42 lt/kub.m (22,8 proc.)

Turint omeny, kad kuro kaina sudaro apie 70 proc. šildymo kainos, galima pasidžiaugti, kad šiluma gyventojams, įmonėms ir įstaigoms atpigs keliolika procentų.

2.      Antra gera žinia, kad „Anykščių šiluma“ vakar sėkmingai užbaigė teismų maratoną su dėl biokuro katilo statybos besiginčijančiomis bendrovėmis ir, tikiuosi, per artimiausias dienas pasirašys rangos darbų sutartį ir pradės biokuro katilo statybos darbus. Todėl yra vilties, kad dar šį šildymo sezoną nus užkurtas biokuro katilas ir dar atpiginta šiluma Anykščiuose

3.      Labai džiaugiuosi sparčiai ir pakankamai sklandžiai vykstančia daugiabučių renovacija Anykščiuose. Manau, kad ateinantį pavasarį galėsime akivaizdžiai pamatyti renovacijos naudą ir taupomą šilumą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą