2014 m. vasario 18 d., antradienis

Iškirtinai sėkminga vasario vidurio savaitė

Prabėgusi vasario vidurio savaitė buvo nepaprastai turtinga ir turininga: vyko net 3 fotografijos  parodų atidarymai, tarsi patvirtinantys, jog Anykščiai – kultūros sostinė de facto. Vienoje iš tų parodų – Anykščių bažnyčioje dalyvavo ir Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenko.
Anykščių rajono savivaldybės administracijai įteikta LR Aplinkos ministerijos Aplinkos valdymų agentūros padėka „Už efektyvų bendradarbiavimą 2013 m. įgyvendinant projektus struktūrinių projektų sektoriuje“ ir APVA prizą „2013 m. geriausias projektų vykdytojas Struktūrinių projektų sektoriuje Anykščių rajono savivaldybė“.
Kitas Aplinkos ministerijos prizas „Metų spartuolis“ Anykščių rajono savivaldybei atiteko  už spartų darbą ir efektyvumą, nes Anykščiai pateko tarp 10 sparčiausiai ir efektingiausiai dirbančių savivaldybių, ruošiantis vykdyti daugiabučių namų renovaciją.
Jeigu dar pridėti nepriklausomybės dienai skirto krepšinio turnyro taurę, iškovotą savivaldybės tarybos narių ir jiem talkinančių krepšinio veteranų, būtų galima pasidžiaugti išskirtinai sėkminga Anykščiams vasario vidurio savaite.
 
 
Tačiau pati didžiausia dovana Anykščiams buvo vasario 14, kai Anykščiuose duris atvėrė modernus SPA Vilnius Anykščiai centras ir kartu pono Valdo Trinkūno įkurtas verslas šventė 10 metų jubiliejų. SPA Vilnius atidarymas – tai pirmiausiai darbo vietos anykštėnams, nes nuo pat Lietuvos nepriklausomybės pradžios tai pirmas Anykščiuose įsikūręs verslas, kuris sukuria iš karto apie 80 darbo vietų, kurios greitai išaugs iki 100. Tai labai daug. Antra vertus nepaprastai džiugina faktas, kad bent jau keletas jaunų darbščių ir gražių žmonių – anykštėnų grįžo iš emigracijų JAV, Norvegijoje, Britanijoje tam, kad kurtųsi Anykščiuose ir kartu dirbtume Anykščiams. Sunku pervertinti šio objekto reikšmę Anykščiams, nes atsidarius SPA, Anykščiai praktiškai jau atitinka ne tik kurortinės teritorijos statusą, bet ir kurorto statusą. Atsidarius SPA keisis turistų srautai, tikėtina, kad nakvojančių turistų, turistų iš užsienio Anykščiuose padaugės kelis kartus, tad bus judinama ir viso rajono ekonomika: iš ūkininkų restoranui bus reikalingi maisto produktai, turistai paliks pinigus parduotuvėse, degalinėse, muziejuose. Kokia SPA komplekso atidarymo svarba Anykščiams, byloja ir svečių rangas bei gausa. Kada dar atidarant kokį nors objektą jo atidarymo šventėje dalyvavo Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, 3 ministrai (sveikatos – Vytenis Andriukaitis, aplinkos – Valentinas Mazuronis bei kultūros – Šarūnas Birutis), 6 seimo nariai, saugomų teritorijų tarnybos bei turizmo departamento direktorės, kitų departamentų vadovai ir kt. garbūs svečiai?
Ir paskutinė smulkmena, o gal ir ne tokia smulkmena, kuri mane nudžiugino kaip žmogų ir merą – į rankas pakliuvęs „Pasaulio anykštėno“ numeris. Nudžiugino iš karto keliais aspektais. Pirma, to numerio išleidimą parėmė Anykščių garbės pilietis pasaulinio garso profesorius Algirdas Avižienis ir jo sesuo Aldona. Širdį džiugina faktas, kad leidinio redaktore tapo jauna anykštėnė žurnalistikos studentė, o vartant leidinį sklinda iš jo šiluma, objektyvi informacija. Tai džiugina ir teikia vilties, kad ateina nauja žurnalistų karta, kuri pakeis žiniasklaidoje platinamą nihilizmą kitokiu požiūriu į žurnalistiką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą